Annons

Ofredade kvinna sexuellt på studentfest – LNU-student döms

En kvinna i 30-årsåldern som studerade vid Linnéuniversitetet döms för sexuellt ofredande mot en annan kvinnlig student.
Publicerad 31 oktober 2023 • Uppdaterad 1 november 2023
Montage.
Montage.Foto: Simon Karlsson

Det var när en av Linnéuniversitetets studentföreningar hade en fest i början av året som den kvinnliga studenten sexuellt ofredande en annan kvinnlig student.

På festen satte sig den nu dömda studenten gränsle över målsägande så deras ansikten möttes. Den utsatta kvinnan berättar i förhör att kvinnan därefter kysste henne och rörde vid hennes bröst. Målsägande fick efter en stund loss sin ena arm och kunde knuffa bort kvinnan.

Annons

Kvinnan i 30-årsåldern kan varken erkänna eller förneka brott då hon själv uppger att hon var alkoholpåverkad och har minnesluckor från festkvällen.

Då den utsatta kvinnan och vittnen från festen berättat på ett trovärdigt sätt om ofredandet döms nu den kvinnliga studenten för sexuellt ofredande. Påföljden bestäms till villkorlig dom och 30 dagsböter om 150 kronor, totalt 4 500 kronor.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons