1. Livsstilarrow-down
  2. Kultur & Nöjearrow-down
  3. Familjarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

”Ofta snabba puckar”

Att ge personalen rätt förutsättningar och hantera bolagets affärsmässiga relationer, är Daniel Tägtströms uppdrag som serviceledare och projektledare på Bravida i Kalmar. Att det ”ofta är snabba puckar” tycker Daniel är bland det bästa med jobbet.
Foto: Sara Jonasson

Daniel Tägtström

Ålder: 25
Yrke: Serviceledare/Projektledare
Uppväxt: Lindsdal
Bor: Kalmar
Arbetsplats: Bravida Sverige AB
Antal anställda: Över 11 700 i Norden, 39 i Kalmar/Oskarshamn.
Sociala medier: Instagram @bravidakalmar
Facebook: Bravida
LinkedIn: Bravida

Hur länge har du arbetet här?

– 1,5 år.

Beskriv ditt uppdrag?

– Mitt uppdrag är att ha ledaransvar för min grupp med serviceelektriker, att utveckla vår avdelning genom att ge personalen rätt förutsättningar och hantera våra affärsmässiga relationer. Jag är även projektledare för ett par projekt runt om i Kalmar.

Hur kan en arbetsdag se ut?

– På morgonen träffar jag en del av mina montörer på kontoret, går igenom jobb och planerar upp de kommande dagarna för elektrikerna. Efter fikarasten ser jag alltid till att träffa kunder och göra besök på arbetsplatser, ungefär fram till lunchen som jag oftast äter ihop med en kund. Eftermiddagarna brukar jag lägga på att följa upp ärenden som inkommit under dagen och skapa offerter och fakturor tillsammans med min administratör. Men för de mesta så är ingen dag den andra lik och det är ständigt ett högt tempo med många bollar i luften, vilket passar mig bra.

Vad gör ditt jobb roligt?

– Det är oftast snabba puckar och det är extra roligt när saker och ting utvecklas. Jag har engagerade serviceelektriker som varje dag gör allt för att få våra kunder så nöjda som möjligt vilket glädjer mig extra mycket. Genom att jag var med i Bravidas traineeprogram med ett 30-tal personer från hela Norden har jag även byggt ett stort nätverk i företaget snabbt vilket är extra kul!

Vad har du jobbat med tidigare?

– Elektriker på Elia, säljare på Webhelp och säsongsarbetare på Böda Sand.

Utbildning?

– Gymnasieutbildning elteknik och sedan två år distans projektledare el.

Tips till den som vill jobba i din bransch?

– Eftersom det krävs utbildning för att vara elektriker så tycker jag att man inte ska vara rädd för att skola om sig till detta. Vi har flera anställda som tidigare haft andra tjänster inom helt annat än el där såväl arbetstider som löneläget lockar. Jag hoppas att även fler kvinnor vågar ge sig in i branschen, man ser en ökning av detta vilket är jättekul!

Vad drömde du om att bli som yngre?

– Köra glassbilen och bli arkitekt.

Framtidsdrömmar?

– Service ligger mig extra varmt om hjärtat och eftersom jag vet att man har goda chanser att växa inom Bravida så är min framtidsdröm att en dag arbeta som servicechef med flera serviceledare och serviceelektriker under mig.

Inspirationskällor?

– Inspirationskällor betyder ju att jag får säga flera. Min fru Celie inspirerar genom att hon som nyexaminerad 25-åring började som enhetschef på kommunen, där hon brinner för sin personalgrupp och styr sin grupp med sunda värderingar. Vår vd Mattias Johansson är även en stor inspirationskälla. Han började redan 1998 som kalkylator på Bravida och har sedan dess klättrat genom positioner som avdelningschef, divisonschef och nu VD. Det är rätt coolt!