GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Okänd gärningsman klippte upp staket – satte eld på bil hos försäljare

En okänd gärningsperson misstänks nu för grov mordbrand. ”Det var stor spridningsrisk till andra bilar och intilliggande byggnad”, säger polisens presstalesperson.
Publicerad 14 oktober 2021 • Uppdaterad 14 oktober 2021
Genrefoto: Mostphotos
Genrefoto: Mostphotos

Det var natten till onsdagens som räddningstjänst och polis larmades till Odalvägen i Kalmar där en bil brann i ett inhägnat område. Brottet ska ha skett någon gång natten den 13 oktober mellan 02.35 och 02.45 och staketet ska ha klippts upp.

– En okänd person har anlagt en brand i en personbil på ett inhängnat område tillhörande ett bilföretag. Stängslet var uppklippt på ett ställe vid bilen som brann. Det var stor spridningsrisk till andra bilar och intilliggande byggnad, enligt räddningsledaren på plats, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson, som är presstalesperson hos polisen.

Det finns i nuläget ingen misstänkt för brottet. Det finns inte heller någon anmäld summa på de skador som orsakats av branden.

– Räddningstjänsten var där i cirka en timme och släckte. Ytterligare en bil har tagit skada och en container är svedd som stod intill, sa Daniel Svensson Westerlund på Trygghets- och larmcentralen i Kalmar under onsdagen.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.