GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Man ofredade och misshandlade kvinnor i Kalmarsundsparken

En man i 25-årsåldern, skriven i Nybro, döms vid Kalmar tingsrätt för sexuellt ofredande och misshandel.
Publicerad 3 januari 2023
Foto: Hedda Ottestam/Mostphotos
Foto: Hedda Ottestam/Mostphotos

Händelsen inträffade i juni 2022 när två kvinnor, som var vänner, befann sig i Kalmarsundsparken i Kalmar. Där träffade de på den nu dömde mannen, som de inte kände till sedan tidigare.

Mannen började enligt domen kyssa en av kvinnorna, klämma på hennes bröst och stoppa ner handen innanför hennes byxor.

När kvinnans vän märkte vad som hände uppstod ett gräl som ledde till att mannen sparkade till vännen på ena skinkan.

Senare samma dag, den här gången vid Slottskyrkogården, ska mannen ha utdelat ett slag mot kvinnans ansikte som orsakade smärta och blödningar från munnen.

Mannen har i förhör förnekat brott och menar att kvinnan deltog frivilligt i kyssen och hans vidröringar. Han nekar helt till att han skulle ha slagit henne. Han erkänner att han sparkat kvinnans vän på skinkan men försvarar det med att hon betett sig aggressivt mot honom först.

Kvinnornas berättelse stärks däremot av flera vittnen på platsen, varav en polis, vilket gör att tingsrätten finner det orimligt att det skulle vara någon annan än mannen som utdelade slaget.

Mannen döms nu för ett fall av sexuellt ofredande och två fall av misshandel. Påföljden blir skyddstillsyn och samhällstjänst i 80 timmar. Om fängelse istället hade valts som påföljd hade fängelse i tre månader dömts ut.

Utöver detta ska mannen betala skadestånd till kvinnorna på 17 000 respektive 6 000 kronor, för kränkning, sveda och värk.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.