Annons

Ölandsbor uppmärksammas för skräpplockning: ”Utmärker sig särskilt”

På lördag är det Håll Sverige Rent-dagen. Mörbylåna kommun passar då på att uppmärksamma speciella Ölandsbor som plockat skräp.
Publicerad 15 september 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: Lars-Olof Åberg/Mostphotos

På lördagen den 16 september uppmärksammar Mörbylånga kommun invånare för sitt engagemang och insatser att minska nedskräpning i kommunen. Det är i samband med Håll Sverige Rent-dagen som kommunen uppmärksammar Ölandsbornas engagemang.

– En person utmärker sig särskilt, som under det senaste året har plockat skräp varje vecka. Det engagemanget vill vi uppmärksamma, säger Anders Hedlund, arbetsledare i Färjestaden på Gator och service, i ett pressmeddelande.

Annons

Naturskyddsföreningen håller i aktiviteter i Färjestaden. Skräpplockardagen inleds med att dela ut diplom och därefter anordnas en tipsrunda, gemensam skräpsamling, skräpsortering och uppvisning av skräpplockarcykel.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons