Öländsk skola vann regionfinalen av Vi i femman

En öländsk skola och en Kalmarskola möttes i tisdagens regionfinal av Vi i femman i P4 Kalmar. Och det var Öland som drog det längsta strået.
Publicerad 4 maj 2021 • Uppdaterad 5 maj 2021
De tävlande Emma Engborg och Samuel Stensson i blå t-shirts jublar tillsammans med klasskamraterna i Glömminge skola klass 5.
De tävlande Emma Engborg och Samuel Stensson i blå t-shirts jublar tillsammans med klasskamraterna i Glömminge skola klass 5.Foto: Kim Johansson/Sveriges Radio

Emma Engborg och Samuel Stensson från Glömminge skola tog tidigt en liten ledning, och lyckades behålla den ända in i mål.

Slutpoängen blev 31 för Glömminge mot 20 för Samuel Idberg och Siri Sederkvist från Sjöängsskolan 5b i Lindsdal.

”Vi har gjort vårt bästa ändå”, konstaterade Samuel Idberg efteråt.

Siri Sederkvist och Samuel Idberg från Sjöängsskolan 5b i Lindsdal kämpade på bra och slutade som näst bästa laget i länet.
Siri Sederkvist och Samuel Idberg från Sjöängsskolan 5b i Lindsdal kämpade på bra och slutade som näst bästa laget i länet.Foto: Maria Skagerlind/Sveriges Radio

”Jag har inget att säga, jag är mållös”, är vinnaren Samuel Stenssons första kommentar.

Av 25 regionmästarlag går bara tre lag vidare till riksfinalen, som sänds i både P4 och SVT Barn den 2 juni. Vilka tre lag som går vidare avslöjas redan i morgon, onsdag.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.