Ölandslinjen börjar köra minikryssningar i Kalmarsund

Om knappt en månad börjar Ölandslinjen köra kryssningar i Kalmarsund, med avgång från Kalmar.
Publicerad 25 juli 2020
Foto: Awoot Boonsvusdi

På lördagar klockan 18.00 avgår från och med den 22 augusti, fram till den 19 september, Ölandsfärjan från Tullhamnen i Kalmar. Den tar gästerna på en liten kryssning i Kalmarsund och är tillbaka cirka två timmar senare.

– Den här lilla kryssningen i Kalmarsund kan nog bli ganska populär, för det har inte funnits något sådant utbud här nere. När vi gjorde en liknande grej vid skördefesten uppe vid norra Öland var det väldigt många som ville boka trots att det redan var fullbokat. Det står Ölandsfärjan längs hela sidan och det kanske är en del som kan få lite minnen från gamla färjan mellan Färjestaden och Kalmar, säger kaptenen Måns Larsson.

Under turen på färjan serveras en räkbuffé. Samtidigt kör de även ett annat koncept på söndagar, en medelhavsbuffé, från och med den 23 augusti till den 20 september, klockan 17.00.

– Finns det tillfälle kan man lägga till i Färjestaden under kryssningen. Det beror på väder och vind.

Just nu kör Ölandsfärjan mellan Byxelkrok och Oskarshamn fyra gånger om dagen, med bilar på. Så blir det inte framöver.

– Detta blir bara en ren räk- och medelhavskryssning, utan alla bilar på färjan. Förhoppningsvis blir det uppskattat med en minikryssning med middag ute på vattnet. Vi tänker oss att man kommer kunna sitta ute, i cafeterian och nere, så det går att hålla distans till varandra, säger Måns Larsson.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.