unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Nyheterarrow-down
  2. Avdelningararrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Olycksförare hade 3,76 promille alkohol i blodet

Den man i 65-årsåldern som frontalkolliderade med ett annat fordon mellan Påryd och Tvärskog i mitten av september har nu åtalats för flera brott.
På biltröskeln upp till förarplatsen låg en tom brännvinsflaska, och i kupén fanns flera tomma ölburkar.
På biltröskeln upp till förarplatsen låg en tom brännvinsflaska, och i kupén fanns flera tomma ölburkar.
Foto: Ur Polisens förundersökning

Olyckan inträffade den 16 september förra året. 66-åringen påbörjade en vänstersväng utan att notera den mötande bilen på LV520 mellan Påryd och Tvärskog. Frontalkollisionen var ett faktum.

Tillskyndande vittnen sa åt 66-åringen att stänga av sitt fordon och kliva ur, men istället körde han från platsen. En person följde efter och såg till att mannen lokaliserades av polis. I fordonskupén fanns en tom spritflaska och flera tomburkar.

Alkoholtestet avslöjade en nivå utöver det vanliga: 66-åringen hade 3,76 promille alkohol i blodet.

I den påkörda bilen satt en man och hans vuxne son. Sonen klagade efteråt på smärta i nyckelbenet och nacken, medan fadern var allvarligare skadad. I samtal med polisen en tid senare berättade mannen att han brutit bröstbenet och fått sprickor i revbenen, vilket tvingat honom att sova sittande i sex veckor då han inte kunnat ligga ned på grund av smärtan.

66-åringen har nu åtalats för en rad brott i samband med olyckan: grovt rattfylleri, grovt vållande till kroppsskada, grov olovlig körning samt smitning från trafikolycksplats. Han erkänner allt som läggs honom till last och berättar i förhör att han efter en nykter period åter hade fallit in i ett missbruk den aktuella dagen.