Robin Strelitz: Om du misslyckas att planera – planerar du för att misslyckas

Ett snabbt sätt att bli mer hälsosam är faktiskt att köpa en kalender. I den kan du planera alla dina träningspass, dina måltider, din återhämtning och din värdefulla lediga tid. Se på kalendern som din bästa vän, så kan du slappna av och få mer gjort på samma gång!
Robin Strelitz
Publicerad 4 september 2021
Detta är en personligt skriven text i Kalmarposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: Mostphotos, Linus Gunnarsson

När jag vill ha en riktig produktiv vecka, så brukar jag sitta på söndagen och planera varje kommande dag i minutiös detalj. Jag skissar upp varje dag, från morgon till kväll. Det kan verka som en manisk grej, men för mig är det världens frihetskänsla.

På onsdag ska jag gå upp tidigt för att träna mellan klockan sex och sju. Sedan ska jag svara på mejl och skriva träningsprogram mellan sju och åtta. När du planerar din dag på det här sättet frigör du hjärnan och låter den fokusera på en uppgift i taget. Du behöver inte tänka på mejlen när du tränar, för du vet att du har tid för det sen. Du kan fokusera helt och hållet på träningen!

Det gör att du blir bättre på att leva i nuet. Om du planerar tillräckligt bra så vet du att du hinner med allting. Då kan du fokusera på det som är viktigt just nu. Varje söndag kan du analysera och reflektera kring hur väl du använt din tid, och om du är närmare dina mål.

Se det som att du designar din drömvecka. Kalendern hjälper dig att vara mer produktiv när du jobbar, men du kan också strukturera upp din träning och din lediga tid. Dina träningspass och din återhämtning kommer att bli bättre och du frigöra mer tid till hobbys och familj.

Börja med att planera din morgondag och se vad som händer!

Tack för den här gången. Snart hittar ni mig på Träningsklubben i Kalmar, ett nytt typ av gym med fokus på gruppträning och gemenskap. Jag finns också på Facebook (PT-Robin) och Instagram (traningsklubben_robin).

ROBIN STRELITZ ROBINSTRELITZ@GMAIL.COM