Omsorgen i kommunen söker fler vikarier

Publicerad 8 juli 2021

Omsorgen i Kalmar kommun har under våren haft som mål på att rekrytera cirka 450 personer för sommarjobb inom äldreomsorgen i Kalmar. Man har i stort sätt gått i mål med att säkra upp grundbemanningen för sommarperioden, men det pågår fortfarande rekrytering. Verksamheten är i nuläget behov av ytterligare tjugo semestervikarier, inklusive timvikarier.

Alla som får sommarjobb inom omsorgen får en introduktionsutbildning med bland annat läkemedelshantering, hygienrutiner och social dokumentation.

– Vi ser såklart helst att man har en relevant utbildning eller tidigare erfarenhet från yrket. Det behövs dock inte alltid utan vi söker medarbetare från 18 år och uppåt. Vi ser gärna att även de som arbetat inom yrket förut och kanske gått i pension, söker om de har intresse av att tillfälligt komma tillbaka och jobba hos oss. Det är viktigt att man trivs med att jobba med människor, säger Mattias Ask, förvaltningschef på omsorgsförvaltningen.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.