Annons

Omsorgen inför ambassadörer för att få tag på sommarjobbare

Kalmar kommun behöver 400 sommarvikarier inom vård- och omsorgen och söker personer från 16 år upp till seniorer. Omsorgsförvaltningen vidtar nu åtgärder för att klara semesterrekryteringen – i form av tre rekryteringsambassadörer.
Publicerad 27 februari 2022
Felicia Olsson, Madelene Jacobsson samt Felicia Uddén. Foto: Patrik Larsson

För att klara semesterrekryteringen har omsorgsförvaltningen utsett anställda undersköterskor till så kallade rekryteringsambassadörer. Tanken är att rekryteringsambassadörerna ska delta i olika marknadsföringsinsatser för att få in fler ansökningar.

De utvalda undersköterskorna är Felicia Olsson, Felicia Uddén och Madelene Jacobsson som framöver kommer att arbeta 50 procent med semesterrekryteringen.

Annons

– I äldreomsorgen ger du mycket av dig själv och du får otroligt mycket positivt tillbaka från omsorgstagarna. Dessutom knyter du många kontakter och du blir en viktig del i andra människors vardag, berättar Felicia Uddén i ett pressmeddelande.

– Att arbeta med människor är en värdefull merit oavsett vad du vill göra i framtiden, säger Felicia Olsson.

På frågan var det bästa med att jobba inom omsorgen är, svarar Madelene Jacobsson:

– Det är stor variation i arbetsuppgifter, vilket bidrar till att du utvecklas mycket som person.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons