Omsorgstagare flyttar in i nyrenoverade lokaler: ”Kommunens nya flaggskepp!”

Kalmar kommun kan stoltsera med att vård- och omsorgsboendet S:t Kristoffers väg 3, tidigare Oxhagshemmet, nu har 30 nyrenoverade lägenheter, korttidsverksamhet med 42 platser, restaurang och en träffpunktsverksamhet under samma tak.
Publicerad 20 maj 2021
Entré till det nyrenoverade vård- och omsorgsboendet S:t Kristoffers väg 3.
Entré till det nyrenoverade vård- och omsorgsboendet S:t Kristoffers väg 3.Foto: Kalmar kommun

Sjukhemslokalerna som är från 1969 har renoverats för att öka omsorgstagarnas självständighet och personalens arbetsmiljö. Under renoveringsarbetet har lägenheterna placerats på bottenplan för att omsorgstagarna lätt ska kunna komma ut i trädgården samt ha närmre till mötesplatser som träffpunkt, restaurang och café.

Foto: Jan Magnusson

– Det här är kommunens nya flaggskepp! Det är lokaler som möjliggör ett modernt arbetssätt, som även är anpassade till dagens omsorg med framtidens välfärdsteknik, säger Michael Ländin (S), ordförande omsorgsnämnden i Kalmar kommun, i ett pressmeddelande.

Foto: Jan Magnusson

Korttidsverksamheten på S:t Kristoffers väg 3 har även infört nya möjligheter för omsorgstagaren att testa olika välfärdstekniska lösningar med bland annat tillsyn via kamera som sedan kan användas i sin bostad.

De nyrenoverade lokalerna ska dessutom ha möjliggjort nya arbetssätt där alla yrkesgrupper arbetar mer systematiskt tillsammans.

Foto: Jan Magnusson

– Hela verksamheten genomsyras av ett salutogent arbetssätt vilket innebär att man ser till det som fungerar och det friska. Medarbetarna arbetar för att bidra till att omsorgstagarna ska uppleva en meningsfull, begriplig och hanterbar dag och få stöd i att leva sitt liv så självständigt som möjligt, säger Anneli Harnegård, verksamhetschef.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.