Annons

Onyktert: Många omhändertagna under natten: ”Hög berusningsgrad”

Kalmar • Publicerad 4 juni 2023
Det har varit mycket fylla runt om i länet natten till söndag. Många har blivit omhändertagna enligt lagen om omhändertagande av berusade personer, LOB.
Det har varit mycket fylla runt om i länet natten till söndag. Många har blivit omhändertagna enligt lagen om omhändertagande av berusade personer, LOB.Foto: RapidEye

– Det har varit en hög berusningsgrad och det är många som är omhändertagna enligt LOB (lagen om omhändertagande av berusade personer), runt om i länet, säger Sara Andersson, polisens presstalesperson.

”Rent generellt brukar det inte vara så här många omhändertaganden runt om i länet som det varit inatt. Det sticker ut.”
Sara Andersson, polisens presstalesperson.

Två personer som polisen valt att ta om hand är kopplade till Lundegårds camping och motorfesten American Days, som idag går in på sin sista dag.

– Två personer som jag kan se. Rent generellt brukar det inte vara så här många omhändertaganden runt om i länet som det varit inatt. Det sticker ut.

Natalia JohanssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons