GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Otäckt fynd i Lindås: Döda katter hittade

Det var ett otäckt fynd som gjordes av en privatperson i Lindås förra helgen. Två katter hittades rejält skadade nära Lindås skola och förskolan Stenröset. Polisen har fått in en anmälan om händelsen, men man kommer i nuläget inte att jobba vidare med ärendet.
Emmaboda • Publicerad 22 september 2022
Katterna på bilden har inget med händelsen att göra.
Katterna på bilden har inget med händelsen att göra.Foto: Tushencov Anatoliy/Mostphotos

Vid en gångstig ska en person ha gjort det makabra fyndet av två döda katter, som enligt personen ”absolut inte gått en normal död till mötes”.

Den ena hade inga ögon och den andra hade fått halva huvudet krossat. På sociala medier har katterna skapat upprörda röster, där det spekuleras om katterna torterats till döds.

Till KalmarPosten berättar däremot polisens presstalesperson Robert Loeffel att man inte säkert kan veta ifall katterna har torterats och att inga uppgifter om att det skulle ha skett kommer ifrån polisen.

– Det är ingen förundersökning inledd av oss. Om det kommer fram nya uppgifter kan en utredning återupptas. För närvarande har vi inget att jobba vidare med, säger Loeffel.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.