Över 100 aktiviteter i kommunen på höstlovet

Många elever sitter och räknar ner dagarna till höstlovet och lediga dagar. I Kalmar kommun finns det mängder av olika aktiviteter att roa sig med. Det vankas allt från spelning av Tusse, författarbesök, pyssel till eldshow och sjöjungfrusim.
Publicerad 28 oktober 2021
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mostphotos

Det blir både stora och små evenemang i Kalmar kommun på höstlovet. Ingen mindre än 2020 års Melodifestivalvinnare Tusse kommer till ungdomshuset UNIK för en spelning. Den efterlängtade publiksuccén med eld och ljusshow av Kulturskolan vid Tullslätten är tillbaka och i år med inspiration från filmen ”The greatest showman”.

Höstlovet är ju faktiskt även ett läslov. Därför planerar biblioteken författarbesök för både barn och vuxna. Bland annat så kan man trägga Viktor Elm, tillsammans med författaren Mats Wänblad, på Guldfågeln Arena som berättar hur läsning gör dig till en bättre fotbollsspelare. Kalmar teater får besök av Malin Wollin som berättar om sin nya roman ”När jag tänker på henne”. Eftersom det är halloween blir det även lite läskig högläsning, pyssel och bokcafé på biblioteken.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.