Annons

Över 100 omsorgstagare på boenden har fått andra sprutan

På torsdagen meddelar Kalmar kommun att över 100 omsorgstagare på vård- och omsorgsboende har fått sin andra dos och är därmed färdigvaccinerade. Samtidigt förlängs den starka avrådan om besök på flera boenden i kommunen.
Publicerad 28 januari 2021
Foto: Mostphotos

Vaccinationerna pågår även inom hemtjänsten. Där har över 360 omsorgstagare, hemsjukvårdspatienter och hushållskontakter som är 70 år eller äldre, fått sin första dos av vaccinet.

Dock kommer antal vaccinerade att vara lägre nästa vecka med anledning av en mindre dosleverans från leverantören. Kalmar äldreomsorg har tilldelats 50 vaccinationsdoser till omsorgstagare och 75 vaccinationsdoser till medarbetare.

Annons

På inrådan av Region Kalmar län så förlängs även den starka avrådan från samtliga besök på Frikadellen och Dragkroken i Lindsdal, Ingelstorpsvägen 1 i Smedby och Möregården i Hagby till och med den 1 februari.

På inrådan av smittskydd Region Kalmar län förlängs den tillfälliga starka avrådan från samtliga besök på Frikadellen och Dragkroken i Lindsdal, Ingelstorpsvägen 1 i Smedby och Möregården i Hagby till och med den 1 februari.

– Vi ser en tillfällig stark avrådan som nödvändig för att minimera risken för smittspridning av covid-19. Vi förstår att avrådan från besök blir en begränsning för både omsorgstagare på vård- och omsorgsboendet och deras närstående, säger förvaltningschef Mattias Ask, i ett pressmeddelande.

Det finns i nuläget två omsorgstagare med bekräftad covid-19. Det har genomförts provtagningar och smittspårning inom verksamheten.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons