Överste Pålsson håller försvarsföreläsning i Kalmar

Allmänna försvarsföreningen i Kalmar län bjuder in till en föreläsning den 2 november.
Publicerad 11 oktober 2021

Allmänna försvarsföreningen i Kalmar län bjuder in till en föreläsning i aulan på CIS Internationella på Nygatan i Kalmar. Den 2 november går det av stapeln. Ämnet för kvällen är Södra militärregionen – en organisation i utveckling samt Kalmar län och dess roll sett ur ett totalförsvarsperspektiv.

Det är överste Jan Pålsson som föreläser. Han är bördig från nordöstra Skåne där han startade sin karriär på dåvarande pansarregementet (P6) i Kristianstad. Han har därefter varit på Skånska Dragonregementet (P2), Södra Skånska regementet (P7), Afghanistan och Högkvarteret och leder nu Södra militärregionen.

Den den södra militärregionen består geografiskt av sex län; Skåne, Blekinge, Kalmar, Kronoberg, Jönköping och Östergötland. Här finns två polisregioner representerade, jämte förband ur samtliga vapengrenar i Försvarsmakten. För att utveckla det nya totalförsvaret är en av militärregionens viktigaste uppgifter att samordna militär/civil verksamhet i nära samverkan med andra myndigheter. Här finns också hemvärnet och många aktiva frivilligorganisationer.

Efter föreläsningen finns möjlighet till frågor och diskussion i samband med ärtsoppa, pannkaka, lättöl/vatten och kaffe till subventionerat pris. Anmälan sker till dan.fogby@hotmail.com senast den 28/10.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.