Annons

Äldreboende julpyntades: ”Ville lysa upp julen för de som behöver det allra mest”

Under fredagen var personal från Clas Ohlson på besök hos äldreboendet S:t Kristoffers väg (före detta Oxhagshemmet) i Kalmar, för att sätta upp ljusslingor och andra juldekorationer. Initiativet uppskattades av de äldre som uttryckte tacksamhet och glädje.
Kalmar • Publicerad 5 december 2021
Therese, Marios och Emelie från Clas Ohlson vid Hansa City.
Therese, Marios och Emelie från Clas Ohlson vid Hansa City.Foto: Privat

– Vi ville lysa upp julen för några av dem som kanske behöver det allra mest och som sällan kommer ut och får se all fin belysning som finns runt om i samhället, säger Therese Krusälv, butikschef på Clas Ohlson, i ett mejl till KalmarPosten.

Det sattes upp ett stort antal ljusslingor och julbyar utanför de äldres fönster och vid entrén. När julen är slut kommer äldreboendet att få behålla pyntet.

Annons

– Att få möjligheten att göra detta för de boende, personalen samt de som kommer på besök känns fantastisk. Responsen vi fick var väldigt positiv. Vi hade under hela dagen nyfikna boende som kikade ut genom fönsterna samt kom ut och kollade och pratade lite med oss. Många äldre följde vårt arbete med stort intresse och vi fick flera positiva kommentarer från personalen samt besökare. Personalen på hemmet var så tacksamma, glada och välkomnande till oss, säger Therese och fortsätter:

– De var väldigt kul att få möjligheten att göra detta, få ge glädje och göra gott för andra.

Klicka på bilden nedan för att starta bildspelet och använd pilarna för att byta bild:

bild 1/6
Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons