GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

På väg till fyllecell – dödshotade polis och dennes familj

En kvinna i 20-årsåldern åtalas för dödshot av en polisman och dennes familj. Händelsen utspelade sig efter att kvinnan blivit omhändertagen på en camping i Borgholms kommun.
Publicerad 14 januari 2022
Foto: Hedda Ottestam

Det var på midsommardagen i år som kvinnan blev avvisad från campingen av ordningsvakter. Enligt åtalet ska kvinnan i samtal med polis ha upplevts väldigt berusad och aggressiv. Kvinnan sätts i polisbilen för att köras till polisstationen i Kalmar. I förhör berättar en av poliserna att kvinnan ska ha utdelat dödshot mot både honom och hans familj när de sitter i polisbussen. Polisen säger även att kvinnan var så pass utåtagerande att han var tvungen att trycka upp henne mot bilrutan vid två tillfällen då hon försökt slita sig loss.

Kvinnan ger en annan historia i förhör. Hon uppger att hon var ganska onykter och att poliserna förklarade att hon skulle få följa med till fyllecell. De antydde att hon hade tagit droger, vilket hon blev irriterad över då hon inte tagit något. När hon inte ville sätta sig i polisbussen belade de henne med handfängsel. Kvinnan berättar att hon blev arg i bussen eftersom den ena polisen fortsatte påstå att hon brukat narkotika. Hon kallade den ena polismannen för maktfascist och då ska han ha dunkat hennes huvud i sidorutan på bussen. Det hände ytterligare två gånger menar hon, och vid det sista tillfället började hon se stjärnor.

Kvinnan åtalas för hot mot tjänsteman. Hon nekar till brott.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.