Padelfeber i Nybro – ny hall på gång

Kvintetten stötte på varandra av en ”slump”. Tillsammans hade de samma vision – en ny padelhall i Nybro. Efter långt planerande står de snart redo för att ta emot padelsugna lirare – oavsett förmåga.
Publicerad 13 november 2020
Foto: Wilhelm Nilsson

När Kim Ahlqvist och Linus Karlsson samt Martin Sandell, Christian "Gunte" Gunnarsson och Erik Johansson sprang på varandra, insåg de från båda håll att de smidde på samma planer – en ny padelhall i Nybro. Ganska snart förstod de att det skulle bli för mäktigt med två nya hallar. Kvintetten slog då ihop sina kloka huvuden, startade bolag och hyrde in sig i gamla industrilokalen Bong.

Grupperingen bildar Nybro City Padel, och slår upp portarna till sin nya padelhall efter årsskiftet. Här ska sex banor sammanstråla och det kommer ges spelutrymme för såväl de rutinerade rävarna som de allra färskaste.

– Det kommer att vara flera ”vanliga” banor som kräver fyra spelare. En singelbana för spel för två personer, så man bara kan komma ner och slå lite. Vi kommer även att ha minst en handikappanpassad bana, säger Kim Ahlqvist.

Inom de närmsta veckorna ska industrikänslan göras om till en sportig association. Banorna ska beställas, omklädningsrum ska tillsättas och andra praktiska saker ska iordningställas. När väl hallen öppnar, menar bolaget att det ska vara smidigt för allmänheten att komma ner och lira.

– Man kommer att få boka banorna på nätet, och då får man också en kod för att komma in. Vi ska göra det smidigt för alla – entrén kommer därför vara tillgänglighetsanpassas, förklarar bolagets VD Martin Sandell.

Wilhelm NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.