Pandemin påverkade inte resultatet av regionens medarbetarenkät

Det var rekorddeltagande i årets medarbetarenkät - tusentals deltog.
Publicerad 29 oktober 2021
Foto: Linus Gunnarsson

Det var fler medarbetare än någonsin som under hösten svarade på Region Kalmar läns medarbetar- och säkerhetsenkät för 2021. Resultatet är nästan identiskt med 2019-års resultat – trots pandemin. Enkäten genomförs vartannat åt.

7 198 medarbetare har haft möjlighet att svara på frågorna om hur de upplever sin arbetssituation, arbetsplats och säkerhetsklimatet. Sammanlagt var det 84,9 procent som besvarade frågorna, vilket var lite högre än 2019 då svarsfrekvensen var 83,5 procent. Trots att pandemin har pågått i 1,5 år är resultatet av svaren i sin helhet mycket likt resultatet för två år sedan.

Styrkor som lyfts fram handlar återigen om medarbetarnas motivation, patientbemötande, utvecklingsmöjligheter och en öppenhet i kommunikationen. Även ledarskap, förtroende för närmaste chef och hur samarbetet fungerar inom enheten lyfts som starka sidor.

Förbättringsområde som pekas ut är det organisatorisk ledarskapet, som handlar om ledarskapet på högre nivå än närmaste chef, samt personalsäkerhet och resurser.

– Jag är glad och tacksam över det engagemang som medarbetarna visat genom att fylla i enkäten, säger regiondirektör Ingeborg Eriksson i ett pressmeddelande.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.