unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Nyheterarrow-down
  2. Avdelningararrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Pandemins offer hedras med särskild klockringning

Coronaviruset har medfört flera tusentals dödsfall i Sverige. Nu går domkyrkorna samman för att hedra de som har gått bort.
Domkyrkan i Kalmar.
Domkyrkan i Kalmar.

Drygt 8 000 svenska medborgare har mist sina liv i sviterna av covid-19. Därför har nu landets 13 domkyrkor gått samman för att hedra offren på nyårsafton. Mellan klockan 18 och 18.10 ska klockorna ringa, vilket du kommer märka av om du befinner dig i närheten av Kalmar domkyrka.

– Det är ett exceptionellt år som går mot sitt slut. Alla världens länder har påverkats av coronapandemin. Tydligare än annars har vi sett att vi, trots allt som skiljer oss åt, är en enda mänsklighet som lever under samma himmel, säger ärkebiskop Antje i ett pressmeddelande.

Vid midnatt kommer domkyrkans klockor som vanligt att ringa in det nya året.