Par bröt sig in på hotell och la sig - väcktes av polisen

Checkar du in på hotell är det bäst att göra det på rätt sätt, om du inte vill få din nattsömn störd av polis som kliver in och griper dig.
Publicerad 21 maj 2021
Så här bör du checka in om du vill sova ostört. Genrebild.
Så här bör du checka in om du vill sova ostört. Genrebild.Foto: Nicolas Menijes Crego/Mostphotos

För så blev det för den man och kvinna i 45-årsåldern som natten till torsdag bröt sig in på Hotell Kalmar på Gasverksgatan.

– Väl inne har de tillgripit ett nyckelkort och gått och lagt sig i ett hotellrum, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

När personal kommer till hotellet på morgonen ser de skadorna på dörren och via övervakningskamerorna vet de snart både vad som har hänt och var gärningspersonerna befinner sig.

– Vi åker dit och hämtar in dem. På rummet hittar vi en dator som tros vara stulen, så mannen sitter anhållen för det.

Paret har käkat godis, druckit läsk och plockat åt sig hygienartiklar under sitt korta besök på hotellet. De misstänks för bland annat olaga intrång, skadegörelse och bedrägligt beteende.

På fredagen begärdes den 47-årige mannen häktad. Inte bara för brotten kopplade till natten på hotellet, utan även för en stöld i Hansa City i slutet av oktober liksom en stöld på Malmen i december samt ett par fall av narkotikabrott.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.