GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Peab får uppdraget att bygga det nya badhuset i Kalmar

I slutet av maj berättade KalmarPosten att företaget Kunskapsporten hade vunnit upphandlingen av Kalmars nya badhus. Nu står det klart att Peab ska bygga bad- och friskvårdsanläggningen och kostnaden uppgår till 500 miljoner kronor.
Publicerad 20 september 2021
Kalmars nya badhus i Snurrom.
Kalmars nya badhus i Snurrom.Foto: ÅWL Arkitekter AB

Totalt rör det sig om en bruttoarea på 15 000 kvadratmeter som kommer att hysa familjebad, en simbassäng, två träningsbassänger, en rehabbassäng, gym, spa och restaurang.

– Jag är väldigt glad över att vi på Peab tillsammans med Kunskapsporten kan bidra till att utveckla Kalmar med en ny bad- och friskvårdsanläggning, som kommer att erbjuda många möjligheter för stadens invånare. Det är en positiv samhällsutveckling som vi gärna är en del av, säger Peabs regionchef Anders Bergeling, i ett pressutskick.

Kostnaden för kommunen landar på knappt 29 miljoner kronor per år och avtalet gäller i 35 år, det rapporterade SVT i juni.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.