Annons

Pelle vaknade av skrik: ”Som en dålig film”

Vid 04-tiden på fredagen hittas en man i 20-årsåldern avliden vid Östra Vallgatan på Kvarnholmen i Kalmar. Mannen ska enligt polisen ha skottskador i huvudet och man har gjort fynd som styrker att en skottlossning har inträffat. Flera personer har hämtats in till förhör men ingen misstänkt gärningsperson har ännu gripits.
Publicerad 11 februari 2022
Pelle Friberg vaknade mitt i natten av personer som skrek utomhus.Foto: Linus Gunnarsson

Pelle Friberg hörde en del av händelserna från sin bostad i närheten av den misstänkta brottsplatsen.

– Jag vaknade av att de skrek på varandra. De sa att ”han” skulle träffa någon här och så hörde jag att de ringde polisen. De nämnde Hemköp också, de skulle antagligen träffas där. Jag funderade på vad som hände, det var som en dålig film, säger Pelle Friberg.

Annons

Efter att personerna utomhus ringt polisen dröjde det inte länge innan platsen var avspärrad.

– De kom två polisbilar på en gång och det tog högst en halvtimme innan de spärrat av allt. Det låg en cykel slängd precis här utanför också som polisen plockade bort. Han har antagligen kommit med den, man slänger inte en cykel där om man inte är jagad. Kommer man upp där sen har man ingenstans att ta vägen.

Hur går dina tankar nu i efterhand?

– Varför inte här? Det händer ju precis överallt. Det är bara tur att man inte var ute och gick med hunden, vi går här ofta.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons