GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Per Andersson om gången han irrade runt i Nybro mitt i natten: ”Hotellet hade låst”

Turnéaktuella Per Andersson besöker snart Kalmar med föreställningen ”Räkhäst”. Men det är inte första gången den folkkära komikern är på besök i länet. För KalmarPosten berättar han om gången han blev utelåst från sitt hotell i Nybro:
– Om någon sett mig måste de ha tänkt att ”den gubben har tappat det helt”.
Publicerad 2 oktober 2022
Foto: Robert Eldrim, Medljus
Foto: Robert Eldrim, Medljus

Per Andersson har synts i tv-program som Grotesco och Parlamentet, varit programledare för Melodifestivalen och spelat jultomte i julkalendern 2019. Nu ger han sig ut på en landsomfattande turné med enmansshowen ”Räkhäst – i huvudet på Per Andersson”.

– Dels är det en hederlig revy med peruker, infall och karaktärer som rivs av i ett hejdundrande tempo med nyskrivna sånger och allt, berättar Per Andersson och fortsätter:

– Dels är det att jag kommer forska i vad en räkhäst är för något. Ordet räkhäst kommer från att jag alltid skriver ner mina idéer på lappar och då hade jag skrivit en lapp när jag var 10 år där det stod räkhäst. Jag garvar alltid när jag läser det ordet, det är något med det som är så kul. Så det blir något slags hyllning till fantasin och till att få tänka fritt. Räkhästen är en liten barnventil i vuxentillvaro.

Foto: Robert Eldrim, Medljus
Foto: Robert Eldrim, Medljus

Den 4 november kommer du till Kalmar. Har du varit här innan?

– Jajamän, då rider räkhästen in med full kraft och sprider sin galenskap! Det passar bra på vintern då man är lite grå. Jag tycker Kalmar är jättetrevligt, framförallt har jag varit där på sommaren. Det är ju jävligt mysigt att bada och glida runt i stan.

Har du något speciellt minne härifrån?

– Inte från Kalmar som jag kommer på, men det var en lokalrevy i Nybro där jag var gästartist och var med och spelade en helg. Det var på vintern och den enda som bodde på hotellet var jag. Då var det så att jag skulle åka hem på söndagen men på lördagen var det hemmafest hos en i ensemblen. Så när jag åkte till hotellet trodde de väl att jag gått och lagt mig, för det var låst. Jag fick inte tag i någon och mitt tåg gick tidigt på söndagen, så jag fick gå runt i Nybro hela natten för att hålla mig vaken. Jag tror jag gick runt i Nybro mellan klockan 02 till 09, sen åkte jag tåget hem. Kläderna var kvar på hotellrummet för det var inte upplåst på morgonen heller. Men det är väldigt fint i Nybro, man får se det som att jag fick lite sightseeing! Lite surrealistiskt var det, om någon sett mig måste de ha tänkt att ”den gubben har tappat det helt”.

Vem ska komma till föreställningen?

– Vill man ha en rolig, galen kväll så är man varmt välkommen att hoppa in i min hjärna. Jag har inga restriktioner alls utan i mitt huvud är alla välkomna!

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.