Annons

Personal konfronterade inbrottstjuvar på skola – polis kunde gripa två personer

Tidigt på onsdagsmorgonen anländer personal till Vasaskolan i Kalmar. Utanför skolan står en kvinna som beter sig märkligt – det ska visa sig att hon håller vakt med anledning av ett pågående inbrott i skolan.
Publicerad 17 augusti 2023
PolisbilKalmarposten
PolisbilKalmarpostenFoto: Linus Gunnarsson

Det var vid 06.30-tiden som händelsen inträffade. I samma veva som personal uppmärksammar kvinnan går inbrottslarmet till skolan.

– Ut ur byggnaden kommer då en man. Personal försöker hålla kvar kvinnan på platsen men mannen uppträder hotfullt och man får därför släppa kvinnan, säger Robert Loeffel, presstalesperson vid polisen.

Annons

Dock skulle de misstänkta gärningspersonerna gripas i ett senare skede – och då bli misstänkta för ett flertal brott.

– De uppgifter som vi får gör att vi känner igen vilka det är. Vi hittar personerna i deras bostad, en man och en kvinna i 30-40-årsåldern. I samband med husrannsakan hittas två elsparkcyklar som misstänks vara stulna.

Mannen och kvinnan är nu misstänkta för rån i motvärnsfallet gällande situationen på skolan och häleri då de innehaft misstänkt stöldgods i bostaden. Det är oklart om de fick med sig något från skolan.

Mannen och kvinnan greps och har suttit anhållna. De släpptes efter förhör.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons