Personer tog del av journalsystem – Region Kalmar anmäler incidenter

Kalmar • Publicerad 16 oktober 2022
Den ena anmälan gäller felaktig tilldelning av behörighet till journalsystemet, vilket inneburit att personer haft möjlighet att ta del av uppgifter de inte hade rätt till.
Den ena anmälan gäller felaktig tilldelning av behörighet till journalsystemet, vilket inneburit att personer haft möjlighet att ta del av uppgifter de inte hade rätt till.Foto: Mostphotos

Region Kalmar län anmälde på fredagen två personuppgiftsincidenter till Integritetsskyddsmyndigheten.

Den ena anmälan gäller felaktig tilldelning av behörighet till journalsystemet, vilket inneburit att personer haft möjlighet att ta del av uppgifter de inte hade rätt till. De felaktiga behörigheterna har efter händelsen tagits bort.

Den andra anmälan gäller att tre A4-ark med beläggningsuppgifter med namn, personnummer och diagnoser avseende en avdelning på ett sjukhus i länet hittades i en affär. Då delar av handlingar förstörts går det inte att klarlägga hur många eller vilka personer som fått sina personuppgifter röjda.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.