Pizzor gick som smör i solsken på nyårsdagen: ”Detta året är rekord”
I vanlig ordning var det många svenskar som lyfte luren och beställde pizza på nyårsdagen. Några som inte fick ligga på sofflocket var Hassan Saroee på Pizzapalatset i Kalmar och Nedko Mintehev på Pizzabutik Saloniki i Lindsdal.
– Jag har varit i butiken i 17-18 år och varje år har det varit väldigt stressigt och kaos. Men i år hittade vi en lösning, vi gjorde bara pizzor, tallrikar och rullar – inget annat och det funkade kanonbra, säger Nedko Mintehev.
Nedko uppskattar att man sålde runt 400-450 maträtter under dagen, vilket är rekord.
– Så mycket har vi aldrig sålt. Hade vi inte plockat bort sallader och hamburgare, rollokanter till pizzorna så hade vi inte hunnit det. Vi var sex man och vi har en liten pizzabutik. Detta året började det ringa direkt vid klockan 12 och fram till klockan 20 – non stop. Jag skulle nog inte önska att det var så här varje dag.
Vad sålde ni mest av?
– Det är svårt att säga, det är så blandat. Kebabpizza med pommes är rätt så populärt.
Telefonen gick varm även på Pizzapalatsets två butiker i Snurrom och centrala Kalmar.
– Det har varit jättebra. Det var mycket folk och det gick lättare för oss i år än tidigare. Vi hade mycket mer erfarenhet och förberedde oss en månad innan. Vi hade tekniker som justerade ugnarna så att vi skulle vara säkra på att de fungerade perfekt.
Och visst kunde man leverera pizzor i rasande takt i båda butikerna.
– Vi sålde runt 700 pizzor. Om man jämför med förra året var det lite färre, men vi är nöjda ändå.
Har du koll på vilken pizza ni sålde mest av?
– Som alltid är det kebabpizza och sedan capricciosa. Den tredje är chevrépizza som blivit populär den senaste tiden.