Plan på padelhall med 17 banor på Norra vägen

Tanken är att Hansa Byggs nya padelhall ska vara klar under hösten nästa år.
Publicerad 14 oktober 2020
Illustration av den tilltänkta padelhallen.
Illustration av den tilltänkta padelhallen.Foto: Pressfoto

I dagarna ska Hansa Bygg skicka in bygglovsansökningar för att anlägga en ny Padelhall längs med norra vägen. Tanken är byggstart i början på 2021 och att hallen ska stå färdig under hösten samma år. Hansa bygg satsar på materialval, underlag, takhöjd, ljus, ventilation och utrustning som de menar på ska tilltala både eliten och nybörjare. I padelhallen kommer det även finnas en centercourt och de hoppas även på att kunna erbjuda utomhusspel.

– I dagsläget planerar vi för 17 banor, men även för ett loungeområde med cafeteria och möjligheter att umgås, säger Gustav Nyblom affärsutvecklare på Hansa Bygg i ett pressmeddelande.

Allt fler hakar på padeltrenden och så sent som i går kom beskedet att Globel i Stockholm byggs om till padelhall. Hallen är framtagen av Gustav Nyblom och Tim Alriksson, projektchef på Hansa Bygg i samarbete med Arkitekt Sandell Sandberg i Stockholm.

– Vi har många som spelar padel på företaget. Vi har också förstått att det är brist på tider och att intresset är mycket stort. Vi tycker också att det är viktigt att verkligen satsa på Kalmar och friskvård. Vi brinner för att folk ska kunna röra på sig, säger Gustav Nyblom i pressmeddelandet.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.