GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Polis larmades om maskerade män med vapen i Norrliden

Vid midnatt, natten mot tisdagen, larmades polis till Norrliden i Kalmar med anledning av att det synts maskerade män med vapen – en pistol och ett automatvapen.
Publicerad 23 november 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Genrebild.
Genrebild.Foto: LENNART ANGERMUND / MOSTPHOTOS

– Då åker vi dit såklart. Vi anträffar flera personer, bilar och två vapen. Flera personer frihetsberövas och blir inledningsvis misstänkta för grovt vapenbrott, säger Calle Persson, vid polisens ledningscentral i Malmö.

Det visar sig ganska snart att det ena vapnet är en soft airgun. Det andra vapnet, som är likt en kalasjnikov, tas i beslag.

– Det är lite oklart vad det är för sorts vapen, det tas i beslag för vidare undersökning.

Elva män, som är i 20-30-årsåldern, greps men släpptes ganska snart efter frihetsberövandet.

– De släpptes efter att vi såg vad det rörde sig om för vapen och vi fick klarhet i omständigheterna. Det var visst någon form av filminspelning eller liknande. Alla är släppta som det ser ut nu, men vi har uppgifter på allihop.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.