GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Polisinsats efter att pojke slängt ifrån sig vapen

Publicerad 11 januari 2023 • Uppdaterad 12 januari 2023
Polis på plats i Djurängen efter att ett vapenliknande föremål slängts iväg av en misstänkt gärningsperson.
Polis på plats i Djurängen efter att ett vapenliknande föremål slängts iväg av en misstänkt gärningsperson.Foto: Linn Svensson

På onsdagskvällen vid 21-tiden befinner sig flera polispatruller i Djurängen i Kalmar med anledning av att en person ska ha slängt ifrån sig ett vapenliknande föremål. Polis kunde på platsen hitta det vapenliknande föremålet.

– Vi fick in larmet med uppgifter om att personen slängt ifrån sig ett vapenliknande föremål. Mer ingående kan jag inte vara. Vi har inte undersökt vapnet närmare ännu och vet inte om det är skarpt eller inte, säger Evelina Olsson vid polisens ledningscentral i Malmö.

Inom det avspärrade området ligger en cykel. Det är oklart om den har med ärendet att göra.
Inom det avspärrade området ligger en cykel. Det är oklart om den har med ärendet att göra.Foto: Linn Svensson

Flera polispatruller, däribland hundpatrull, är på plats i stadsdelen. Patrullerna söker efter den misstänkte gärningspersonen som beskrivs vara en tonårspojke. Polisen använder även drönare i sökarbetet.

– Vi har fortfarande patruller på plats. De söker dels i området Djurängen, men även i Berga, säger Evelina Olsson vid 22.30-tiden.

Enligt KalmarPostens reporter på plats är ett mindre område vid Djurängsvägen avspärrat.

– Vi har spärrat av området här och cirkulerar i området, säger polisen på plats.

Vid 22.50-tiden har man fortfarande inte hittat en misstänkt gärningsperson. Flera patruller har synts även vid andra platser i Kalmar.

– Vi genomför kontroller på olika platser i Kalmar till följd av detta, säger Evelina Olsson.

Efter klockan 23 började polisen avveckla insatsen. Det vapenliknande föremålet kommer att undersökas närmare.

.
.Foto: Linn Svensson
Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.