Annons

Polisen efter insatsen i Norrliden: ”Ring hellre en gång för mycket”

Inringaren som tipsade om den man i 20-årsåldern som under tisdagskvällen greps med ett skarpt vapen har stort civilkurage, menar polisen.
– Vi är tacksamma för att personen ringde in och på så vis kunde avvärja ett mycket allvarligt brott, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.
Kalmar • Publicerad 11 januari 2023
Montage.
Montage.Foto: Mostphotos/Polisen

Det var vid 23-tiden på tisdagskvällen som polisen larmades om en person i stadsdelen Norrliden. Enligt inringaren uppträdde personen, som är en man i 20-årsåldern, avvikande och bestämde sig då för att kontakta polisen.

– Han avvek från ett normalt beteende och detta uppmärksammade inringaren. Vi är tacksamma för att personen ringde in och på så vis kunde avvärja ett mycket allvarligt brott, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Annons

Det är inget brottsligt med att uppträda avvikande, men i detta fall kan inringaren ha förhindrat att ännu en skjutning, eller i värsta fall mord, skedde i Kalmar.

Och Loeffels budskap är tydligt morgonen efter gripandet:

– Det är jätteviktigt att ringa till polisen om man misstänker att något inte står rätt till. Låt oss avgöra om det är något misstänksamt i stället för att gå och grubbla på om man ska ringa polisen. Ring hellre en gång för mycket, säger Loeffel.

Bör boende i Norrliden vara extra uppmärksamma efter händelsen?

– Det är som det alltid har varit, ser man något mystiskt så ring polisen direkt.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons