GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Polisen om misstänkta mordet i Berga: ”Stickande eller skärande vapen”

Tre personer sitter anhållna misstänkta för mord på en ung man i Berga under lördagskvällen. Ytterligare en man är anhållen misstänkt för medhjälp till mord.
Publicerad 2 maj 2022 • Uppdaterad 3 maj 2022

Det var under lördagskvällen som ett bråk med ett tiotal personer inblandade ska ha uppstått på Runvägen i Berga, Kalmar. En man i 25-årsåldern ska ha skadats allvarligt med ett stickvapen och avled på sjukhus under söndagen.

– Offret har skadats med ett stickande eller skärande vapen. Vi jobbar på att nå anhöriga via UD då de befinner sig utomlands, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

– Fler kan komma att misstänkas och frihetsberövas då fler har deltagit i bråket men vad som ligger bakom kan vi inte uttala oss om. Vi försöker få en bild av händelsen och måste tala med alla inblandade.

Under söndagen anhölls två män misstänkta för mord och en man misstänkt för skyddande av brottsling.

Under tisdagen meddelar polisen att ytterligare två personer anhållits misstänka för inblandning i mordet. En av dem är misstänkt för mord och den andra för medhjälp till mord. En man som tidigare anhållits misstänkt för skyddande av brottsling ska ha släppts. Totalt sitter alltså fyra personer anhållna i nuläget.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.