Polisen gjorde knarkfynd i dolt fack i bilen

När polisen i mitten av februari stannade och kontrollerade en bil på Ståthållaregatan i Kalmar visade chauffören tydliga tecken på att vara narkotikapåverkad.
Publicerad 3 oktober 2021
Under bilmattan hittade polisen 139 gram amfetamin, en hushållsvåg och fryspåsar i ett dolt fack.
Under bilmattan hittade polisen 139 gram amfetamin, en hushållsvåg och fryspåsar i ett dolt fack.Foto: Ur Polisens förundersökning

Mannen hade små pupiller, var slö och sävlig i sitt tal och led av muntorrhet. Han togs med till vårdcentral för kroppsbesiktning, samtidigt som beslut togs om husrannsakan i fordonet.

När poliserna lyfte på en matta i baksätet avslöjades ett fack i bilgolvet. I facket låg 139 gram amfetamin, en hushållsvåg och fryspåsar. I mittkonsolen hittades en mobiltelefon samt tre kontantkort och under förarsätet låg en till telefon.

Allt som allt såg det enligt polisen ut som att mannen ägnade sig åt att inte bara bruka narkotika, utan även sälja den. En teori som stärks av meddelanden mellan mannen och misstänkta kunder som hittas i mannens telefon.

I förhör förnekar mannen att han säljer narkotika. Han säger sig självmedicinera mot dåligt psykiskt mående, och all narkotika hade han tänkt bruka själv.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.