Annons

Polisen misstänker inte längre att det skett en överfallsvåldtäkt vid gångtunneln

I mitten av januari meddelade polisen att man utredde en misstänkt överfallsvåldtäkt som skulle ha skett vid gångtunneln på Jutnabbevägen intill Ölandsleden i Kalmar. Nu går polisen ut med att man inte längre misstänker en överfallsvåldtäkt – däremot fortsätter en förundersökning rörande våldtäkt, det rapporterar Barometern.
Publicerad 14 februari 2023
Gångtunneln på Jutnabbevägen intill Ölandsleden.
Gångtunneln på Jutnabbevägen intill Ölandsleden.Foto: Linn Svensson

Samma kväll som polisen gick ut om den misstänkta överfallsvåldtäkten greps en man i 25-årsåldern som också anhölls på sannolika skäl misstänkt för grov våldtäkt. Han avfärdades senare från utredningen.

Polisen vädjade om tips av allmänheten, men dessa uteblev.

Annons

– Vi har sökt vittnen med hjälp av flygblad och dörrknackning samt stått på plats vid platsen vid samma tidpunkt som brottet inträffade. Vi har nått ut via sociala medier och vanliga medier. Vi har gjort mycket för att få tag i vittnen, men inte hittat några hittills, sa Robert Loeffel, presstalesperson vid polisen två veckor senare.

Nu går polisen ut med att man inte längre misstänker att det skett en överfallsvåldtäkt.

– De uppgifter vi har fått fram i förundersökningen gör att vi inte längre misstänker att det har skett en överfallsvåldtäkt på den platsen, men det finns uppgifter som ger vid handen att någon typ av brott kan ha inträffat och det fortsätter vi självfallet att utreda, Olof Bråve, lokalpolisområdeschef i Kalmar, till Barometern.

– Vi har fått väldigt starka reaktioner från allmänheten och det har funnits mycket oro och rädsla. På det här sättet kan vi avfärda att det har varit en överfallsvåldtäkt, säger han vidare till tidningen.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons