Annons

Polisen om dödsskjutningen på Ängö: ”Kopplingar till konflikt i Norrlidenområdet”

Under söndagskvällen vid 21-tiden larmas polis till Ängö efter flertalet larm om skottlossning. På plats anträffas en man i 25-årsåldern med skottskador som senare under natten avled av sina skador.
– Vår arbetshypotes är att det har kopplingar till en pågående konflikt mellan kriminella grupperingar i Norrlidenområdet, säger Robert Loeffel, presstalesperson vid polisen.
Kalmar • Publicerad 7 mars 2022
Avspärrningen hävdes tidigt på måndagsmorgonen.
Avspärrningen hävdes tidigt på måndagsmorgonen.

Polisen får omgående in många samtal om att man hört ett flertal skott vid Ängö i Kalmar. När polis anländer till platsen har allmänhet redan börjat med livräddande åtgärder. Mannen, som är i 25-årsåldern, förs med ambulans till sjukhus där han sedermera avlider.

– Vi kan konstatera att han har skottskador. Mannen är inte känd för våldsbrott eller liknande sedan tidigare. Han är inte skriven i Kalmar kommun, men i en kommun i Kalmar län, säger Robert Loeffel, presstalesperson vid polisen.

Annons

– Vi tror inte att det har någon koppling till området Ängö. Vår arbetshypotes är att det har att göra med en pågående konflikt mellan kriminella grupperingar i Norrlidenområdet.

Tekniker samt sökhundar skickades till platsen och polis har genomfört dörrknackning i området, vilket man kommer att fortsätta med under dagen.

– Ingen misstänkt gärningsman är gripen. Vi efterlyser vittnen. Det kan vara att man har sett en människa stå och hänga någonstans eller som stått och rökt på en plats där det inte brukar vara någon vid den här tiden eller som på något annat sätt brutit mönstret. Vad jag vet har vi än så länge inget ögonvittne till själva händelsen.

Tips lämnas till 114 14 eller via polisens hemsida.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons