GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Polisen om insatsen mot filminspelning i Norrliden: ”Högst anmärkningsvärt”

Vid midnatt, natten mot tisdagen, ringde orolig allmänhet polis om ett stort antal maskerade och beväpnade män med vapen i Norrliden.
Publicerad 24 november 2021
Genrebild.
Genrebild.Foto: Fredrik Larsson/Mostphotos

Männen greps initialt misstänkt för grovt vapenbrott, men släpptes ganska kort därefter då man konstaterat att det handlade om en musikvideoinspelning och att det rörde sig plastvapen. Ett vapen togs dock i beslag för vidare undersökning.

I efterhand kan polisen konstatera att det är märkligt att man inte annonserat om inspelningen.

– Det är anmärkningsvärt att gör något sådant här och inte annonsera om det. De flesta brukar kontakta polisen om att man ska göra sådana här inspelningar och sätta upp skyltar för att informera allmänheten. Att göra det här, vid den tidpunkten, är högst anmärkningsvärt och att man inte har bättre omdöme om vad det kan orsaka. Folk ringer oss och blir oroliga, säger Robert Loeffel, presstalesperson vid polisen.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.