Annons

Polisen om knivdådet i Norrliden: ”Utesluter inte att fler gärningsmän varit inblandade”

Under måndagskvällen knivskars en man i 25-årsåldern på Två Bröders väg i Norrliden. Under natten till tisdag kunde polisen gripa och anhålla en 15-årig pojke misstänkt för knivdådet. Polisen utesluter inte att fler gärningsmän kan ha varit inblandade.
– Det är uppgifter som vi jobbar med som gör att vi inte kan utesluta det, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.
Publicerad 10 oktober 2023
Robert Loeffel, presstalesperson vid polisregion Syd.
Robert Loeffel, presstalesperson vid polisregion Syd.Foto: Mostphotos/Polisen

Larmet om den misstänkt knivskadade mannen inkom strax efter klockan 20 på måndagskvällen. Enligt polisen hittades mannen utomhus på Två Bröders väg i Kalmar, vilket misstänks vara brottsplatsen.

– Det är folk som hör skrik utanför och tittar ut och ser mannen ligga på marken, säger Robert Loeffel, presstalesperson vid polisregion Syd.

Annons

Ambulans och polis tillkallades till platsen där den skadade mannen, som är i 25-årsåldern, anträffas. Han förs med ambulans till sjukhus samtidigt som en stor polisiär insats börjar. Enligt uppgifter från polisen har mannen livshotande skador.

– Tekniker och hundar har arbetat under natten. Vi har gjort en mängd utredningsåtgärder och en 15-årig pojke kunde gripas i Kalmarområdet misstänkt för mordförsök. Det är bra när det sker snabba frihetsberövanden i sådana här ärenden, säger Loeffel.

Kan brottet kopplas till gängkriminalitet?

– Vi utreder om det finns kriminella kopplingar. Det gör vi alltid när det handlar om grov brottslighet. Vi jobbar för att utreda vad som kan vara bakomliggande.

Den 15-åriga pojken som misstänks för det grova våldsbrottet är sedan tidigare känd av polis. Om den misstänkta och offret känner varandra sedan tidigare är oklart.

– Vi utesluter inte att fler gärningsmän varit iblandade. Det är uppgifter som vi jobbar med som gör att vi inte kan utesluta det, säger Loeffel.

Under tisdagen arbetar polis med bland annat dörrknackning i området.

– Vi söker fler vittnen. Det kan vara någon som sett något eller någon, vi är tacksamma om folk kan höra av sig till oss. Om man sett någon fly från platsen på fordon eller liknande. Det behöver heller inte vara vittnesuppgifter från närområdet.

Polisen meddelade under tisdagseftermiddagen att mannen avlidit till följd av sina skador.

Fotnot: Den nu avlidne mannen uppgavs först vara i 20-årsåldern, men det ändrades senare till 25-årsåldern.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons