Polisen om skottlossningen i Berga: ”Vi efterlyser vittnen”

På söndagskvällen skedde en skottlossning i Berga, Kalmar. Polisen efterlyser nu vittnesuppgifter.
Publicerad 9 januari 2023
Skottlossning mot lägenhet i Berga.
Skottlossning mot lägenhet i Berga.Foto: Linus Gunnarsson

På söndagskvällen klockan 22.39 larmas polis till Borgavägen i Kalmar med anledning av en misstänkt skottlossning.

– Vi fick ett larm igår kväll från boende i lägenheten om att en ruta krossades och att man hört smällar. Sen var vi där och konstaterade att det varit en skjutning in i lägenheten utifrån. Minst ett skott har avlossats, det är inte klarlagt hur många. Det var flera personer i lägenheten, ingen kom till skada, säger Robert Loeffel, presstalesperson vid polisen.

Ett större område kring brottsplatsen spärrades av under natten i syfte att säkra spår. Specialsökhund som är specialiserad på att hitta hylsor har varit på plats och polis har pratat med vittnen samt gjort fordonskontroller i området.

– I dag knackar vi dörr och vi efterlyser även vittnen som har sett eller hört något. Det kan vara både innan och efter skottlossningen. Det behöver inte bara vara iakttagelser på just den adressen, man har ju transporterat sig dit och från platsen.

Huruvida skottlossningen har med tidigare skjutningar i Kalmar att göra och om det finns en hotbild mot personerna i lägenheten är i nuläget oklart.

– Det är sådant vi ska utreda. Vi ska prata med de boende om vad det kan finnas för bakgrund till detta och självklart kontrollerar vi om det finns koppling till tidigare våldsbrott.

Ärendet rubriceras som mordförsök och grovt vapenbrott.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.