Annons

Polisen om skottlossningen i Snurrom: ”Glassplitter i lägenheten”

Vid 02-tiden natten till fredagen fick polisen in flera samtal om skottlossning i anslutning till Värsnäsvägen i Snurrom i Kalmar.
Publicerad 18 februari 2022

– I natt larmades vi till området vid Värsnäsvägen av ett flertal uppringare som hörde ljud av skottlossning. Ett antal polispatruller anlände till platsen och har letat vid en parkeringsplats i anslutning till vägen. Där anträffades bevis för att ett vapen har hanterats, säger Robert Loeffel, presstalesperson vid polisen.

Polisen har spärrat av området och tekniker undersöker platsen. En lägenhet i Snurrom ska ha träffats av skott under natten, som gått igenom minst en ruta.

Annons

– Strax innan sju på morgonen ringde en lägenhetsinnehavare oss som upptäckt söndriga rutor till lägenheten. Tekniker är på plats nu. Vi har fått uppgifter om att det fanns glassplitter i lägenheten. Det är inte klart om de var hemma eller inte, men ingen har kommit till skada vad vi känner till. Vi vet inte anledningen till skottlossningen, säger Robert Loeffel.

Polisen har varit i kontakt med sjukhuset, som inte hade några uppgifter om att någon person kommit in skadad.

Ser ni någon koppling till de två andra skjutningarna som skett den senaste veckan?

– Kalmar är normalt sett så lugnt och stilla, så då undersöker vi självklart om det finns ett samband. Mer kan vi inte säga i nuläget.

Hur arbetar ni med skjutningarna nu?

– Vi har jobbat mycket i de olika områdena i Kalmar. Vi jobbar trygghetshöjande och gör kontroller på folk. Gällande de två tidigare skjutningarna pågår en massiv polisutredning. Dels jobbar man med utredningen, och så är det även ett större antal poliser som arbetar trygghetsskapande. Vi har ännu ingen frihetsberövad i någon av utredningarna, säger Robert Loeffel.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons