Annons

Polisen sammanfattar stadsfesten: ”Vi hade få våldsbrott”

Kalmar Stadsfest är över för i år. Precis som att de många besökarna verkar ha varit nöjda med helgen är polisen likaså.
”Vi hade få våldsbrott under festivalen”, skriver polisen i Kalmar och på Öland på sin Facebooksida.
Publicerad 14 augusti 2023
Foto: Mostphotos, Mehdi Barakat

Polisen uppskattar att omkring 70 000 personer samlades på Kvarnholmen under helgen när Kalmar Stadsfest pågick. Och för att ha varit så mycket folk på en och samma plats under helgen är de nöjda med de få incidenter de fått hantera, skriver polisen på sin Facebooksida.

”Vi vill tacka arrangören och alla våra övriga samarbetspartners under festivalen för ett väl genomfört arrangemang där vi alla gemensamt och tillsammans med er som besökte festen strävade efter en trygg, säker och trevlig upplevelse”, skriver polisen.

Annons

”Vi hade få våldsbrott under festivalen och en del kunde snarare relateras till efter festivalen stängt och övergått i krogliv”, fortsätter de.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons