Polisen söker vittnen efter rånförsöket i Kalmar

På torsdagsförmiddagen utsattes ett urmakeri i centrala Kalmar för ett rånförsök. Efter utredningsarbete kunde polisen gripa en person misstänkt för att ha varit involverad i rånförsöket. En av gärningsmännen är dock fortfarande på fri fot.
Publicerad 23 oktober 2020
Gärningsmannen krossade rutan till skyltfönstret med en hammare.
Gärningsmannen krossade rutan till skyltfönstret med en hammare.Foto: Linus Gunnarsson

Det var klockan 10.14 på torsdagen som polisen larmades till urmakeriet på Kaggensgatan.

Två personer ska då ha kommit åkandes på en mörk moped på Kaggensgatan och stannat till. Den ena gick in på urmakeriet med ett tillhygge och slog under rånförsöket sönder fönstret. I samband med rånförsöket hamnade gärningsmannen i tumult med ett vittne i butiken.

– Det gick otroligt fort. Vi stod vid disken och då kom han med hammaren i högsta hugg och krossar en av rutorna mot skyltfönstret, säger vittnet.

Foto: Linus Gunnarsson

Gärningspersonen lämnade platsen på moped tillsammans med den väntande kumpanen, utan att ha fått med sig något stöldgods. Gärningsmännen flydde längs Kaggensgatan i riktning mot Baronen.

Vid 12-tiden lyckades polisen gripa en man född -99 som misstänks vara involverad i rånförsöket. Han anhölls senare samma dag.

En av de misstänkta gärningsmännen är dock fortfarande på fri fot och nu söker polisen vittnesuppgifter.

– De som har sett eller hört något får väldigt gärna höra av sig till polisen. Man kanske har sett någon röra sig i området runt butiken eller att någon har rekat vid butiken innan. Har man sett något som verkar misstänkt ska man höra av sig. Små detaljer kan vara viktiga, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson, presstalesperson vid polisen.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.