Annons

Polisen söker volontärer – kallar till informationsträff

Polisen i Kalmar, Blekinge, Skåne och Kronobergs län söker fler volontärer som är intresserade att vara med i polisens trygghetsskapande och brottsförebyggande arbete.
Publicerad 25 oktober 2023
Genrebild.Foto: Michael Folmer/Mostphotos

Uppdragen för en volontär handlar oftast om att vara synliga och skapa trygghet i olika sammanhang. Under åren har volontärer i polisregion Syd bland annat deltagit på uppdrag på Nybro party cruising, Sweden Rock Festival, fotbollsmatcher och så vidare. De medverkar även som figuranter vid övning med polisens ingripande verksamhet, ambulans och räddningstjänst.

Nu pågår en rekrytering av fler volontärer till polisregion syd och man kallar därför till flera informationsträffar.

Annons

– Vi vill att fler ska få möjligheten att vara ute i samhället tillsammans med oss för att öka tryggheten och arbeta brottsförebyggande, säger Richard Hultemark, volontärsamordnare i polisregion Syd, i ett pressmeddelande.

Kraven för att bli volontär är att man ska ha fyllt 18 år och ställa sig bakom en demokratisk värdegrund.

”Alla som söker blir först kontrollerade i brottsregister och sedan kallad till ett samtal med erfarna poliser. Därefter väljs ett antal personer ut som får gå en volontärutbildning”, skriver polisen.

I utbildningen till volontär ingår lag och rätt, sekretess, arbetsmiljö, polisens organisation samt hjärt- och lungräddning.

Informationsträffar som anordnas är:

• Växjö 8 november kl 18:30, Polishuset, Sandgärdsgatan 31

• Karlskrona 13 november kl 18:30, Polishuset, Järnvägstorget 5

• Lund 21 november kl 18.30, Polishuset, Byggmästaregatan 1

• Helsingborg 22 november kl 18:30, Polishuset, Berga Allé 25

• Malmö 23 november kl 18:30, Rättscentrum Malmö, Porslinsgatan 4B

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons