GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Polisen sökte vapen - hittade knark i kalsongerna

En man i 20-årsåldern åtalas för narkotikabrott efter att polisen hittat en knarkgömma i hans underkläder.
Publicerad 15 september 2021 • Uppdaterad 16 september 2021
”Är det en påse knark du har i kalsongerna, eller är du bara glad att se mig?”, sa förmodligen inte polisen som visiterade mannen. Genrebild.
”Är det en påse knark du har i kalsongerna, eller är du bara glad att se mig?”, sa förmodligen inte polisen som visiterade mannen. Genrebild.
Foto: Marcogovel/Mostphotos

Fyndet gjordes i slutet av mars i samband med en husrannsakan i en lägenhet i Kalmar. Polisen hade fått uppgifter om att mannen hade ett vapen, vilket var orsaken till besöket.

Vapnet var inte riktigt visade det sig, men polisen gjorde andra fynd.

Mannen uppvisar tydliga tecken på att vara narkotikapåverkad, ”genom sävlighet, dåsighet, glansiga ögon samt sluddrigt tal” och tas med till arresten.

När mannen visiteras hittar man narkotika gömt i hans kalsonger. Det är så pass mycket, drygt 40 gram amfetamin och runt 30 gram cannabis, att polisen misstänker att det är tänkt för försäljning.

Någon langning vill mannen inte erkänna, utan menar att han har tänkt bruka allt på egen hand. Hur han haft råd att köpa så mycket narkotika, bidragstagare som han är, förklarar mannen med att han av oklar anledning har fått köpa det väldigt billigt.

Nu har mannen alltså åtalats för narkotikabrott.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar kalmarposten med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.