unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Nyheterarrow-down
  2. Avdelningararrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Polisens budskap till marodörerna: ”Tänk till!”

Mängder av fyrverkerirelaterade händelser har anmälts från runt om i länet, och nu ryter den lokala ordningsmakten till.
Foto: InfinitumProdux/Mostphotos

I ett inlägg på sociala medier listar polisen några av de otrevligheter som orsakats av raketer, smällare och andra fyrverkerier de senaste dygnen. Det handlar om fönsterrutor som krossats, brand i tak och brand i container. Raketer har avfyrats i riktning mot människor, smällare har kastats in i trapphus och fyrverkeri har riktats mot stall.

”I de allra flesta fall är det unga personer som iakttagits och relaterades till dessa och liknande händelser. Så en uppmaning till dig som förälder. Hjälp till! Till dig som smäller och avfyrar. Tänk till!”, skriver Polisen.

Det handlar om brott mot ordningslagen, men människor och djur riskerar att skadas och då blir det betydligt allvarligare.

”Och vi kan säkert enas om att sjukvården har tillräckligt att göra under de omständigheter som råder nu”, avslutar Polisen inlägget.