Annons

Polisens uppmaning: Ingen kontant betalning!

En kvinna i Kalmar sålde sin dator och fick betalt i 500-lappar, som tyvärr visade sig vara falska. ”Jag ser sånt här varje vecka”, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.
Publicerad 19 mars 2021
Kanske hade du reagerat om köparen sträckt fram en näve utgångna sedlar, som mannen på bilden, men hade du avslöjat en bättre förfalskad sedel?
Kanske hade du reagerat om köparen sträckt fram en näve utgångna sedlar, som mannen på bilden, men hade du avslöjat en bättre förfalskad sedel?Foto: Johan Lenell/Mostphotos

Kvinnan hade lagt ut en dator till försäljning på facebook och blivit kontaktad av en man som var intresserad av att köpa. De kom överens om priset 6 500 kronor och genomförde affären i torsdags, på parkeringen utanför Baronen.

Efteråt uppdagades att kvinnan hade blivit lurad - 500-lapparna mannen betalade med var falska.

Annons

– Jag ser sånt här varje vecka. Det är väldigt mycket falska 500-lappar i omlopp, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Det är i just såna här sammanhang, där privatpersoner säljer prylar till andra privatpersoner, som de falska sedlarna tenderar att dyka upp.

Robert Loeffels tips är kort och koncist.

– Se till att få betalt via swish, ingen kontant betalning.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons