Polisens uppmaning: ”Säkra lasten”

Under tisdagsförmiddagen tappade någon isoleringsrör på Ölandsbron, vilket orsakade trafikfara. Nu går polisen ut med en uppmaning.
Kalmar • Publicerad 15 november 2022
Isoleringsrör på Ölandsbron fick polisen i Kalmar att rycka ut.
Isoleringsrör på Ölandsbron fick polisen i Kalmar att rycka ut.Foto: Polisen Kalmar Öland

Polisen larmades till Ölandsbron vid 9.30-tiden efter att någon ringt till SOS Alarm om hinder under tisdagen. Väl på plats stötte polisen på en två meter lång kartong full med isoleringsrör som enligt polisen hade kunnat ”skapa stor oreda”.

”När vi kom upp på bron låg den halvöppen med en hel del rör runt omkring, gråa rör som vid första anblick kunde vara svåra att se om de är mjuka eller hårda. Att stanna på bron precis bakom krönet känns alltid lite otäckt men både kartongen och rören röjdes undan och bron är nu fri från hinder”, skriver polisen i Kalmar och på Öland i ett facebookinlägg.

Nu går polisen ut med en uppmaning att säkerställa att lasten är riktigt säkrad, vilket dagens bov i dramat förmodligen inte var.

”I dag gick det bra, inga bilar som kolliderat på grund av trafikhindret. Vad kan vi lära oss av detta? Jo, att säkra lasten både på bil och släp. Det finns något som heter nät och spännband, dessa ska användas även vid korta sträckor”, avslutar polisen sitt facebookinlägg.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.