Annons

Polisinsats orsakade kraftiga smällar i bostadsområde

Kraftiga smällar i Norra Kalmar under lördagseftermiddagen visade sig komma från en polisinsats i ett bostadsområde. Något som Barometern var först med att rapportera om.
Kalmar • Publicerad 18 september 2022
Endast den nationella insatsstyrkan (samt piketstyrkor i Stockholm, Göteborg och Malmö) får i Sverige använda sig av distraktionsgranater vid polisiära ingripanden.
Endast den nationella insatsstyrkan (samt piketstyrkor i Stockholm, Göteborg och Malmö) får i Sverige använda sig av distraktionsgranater vid polisiära ingripanden.Foto: Staffan Lindbom

Flera kraftiga smällar i Kalmar under lördagseftermiddagen ledde till flera larmsamtal till polisen. Smällarna skulle dock visa sig komma från en polisinsats.

– Det stämmer att man har hört något som lät som skott, men det här är ett lite annorlunda ärende för det är vi som har varit på plats i en bostad och jobbat med ett utredningsärende. I samband med det har man använt sig av en distraktionsgranat. Det är det som har smällt. Ingen person är skadad och vi har genomfört det som vi ska genomföra i det här utredningsarbetet, säger Evelina Olsson, presstalesperson vid polisregion syd till Barometern.

Annons

En distraktionsgranat är en form av ”icke-dödlig” handgranat som skapar ett kraftigt ljus och ljud, för att just distrahera gärningsmannen för att lättare möjliggöra ett polisingripande.

Huruvida någon blev frihetsberövad i samband med händelsen är oklart.

Händelsen ägde rum vid 14.30-tiden i ett bostadsområde i norra Kalmar under lördagen.

Joacim AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons