Annons

Populär hamburgerkedja flyttar till ny plats: ”Större och bättre”

Populära hambugerkedjan Mister York planerar att flytta sin restaurang på Franska vägen. Istället hamnar man mitt emot en konkurrent.
Publicerad 13 december 2022 • Uppdaterad 15 december 2022
Gustav Haglund och Gustav Larsson gick från foodtrucken på Stortorget till nybyggd enhet vid Guldfågeln arena.
Gustav Haglund och Gustav Larsson gick från foodtrucken på Stortorget till nybyggd enhet vid Guldfågeln arena.Foto: Agnes Aronsson

Det har gått som tåget för den lokala hamburgerkedjan Mister York. För tre år sedan startade man upp sin första foodtruck och redan nu har man etablerat sig i flera städer runt om i Sverige.

I Kalmar har man i dagsläget en restaurang på Franska vägen i Kalmar och i början på nästa år öppnar man upp en enhet i det klassiska gatuköket Olgas kiosk på Sveaplan.

Annons

Nu planerar man för att utveckla verksamheten ytterligare i Kalmar. Man kommer nämligen att flytta sin enhet på Franska vägen till en plätt intill Arenarondellen mitt emot Guldfågeln Arena och Max hamburgare.

– Vi tycker det är roligt att slåss lite med de stora som finns i Sverige. Vi kommer att sätta en helt ny enhet som är större, bättre och coolare. Det är ett bra läge intill E22 och det kommer att bli lite bättre take away-möjligheter där. Vi har haft tanken att bygga en större enhet men vi får inte plats där vi är idag. Vi vill kunna möta den efterfrågan vi har i Kalmar, som är väldigt stark, säger Gustav Haglund, vd Mister York.

När kommer den nya enheten att stå klar?

– Så fort vi får tillstånd kommer vi att köra igång. Vår förhoppning är att kunna öppna redan i februari. Enheten är redan färdigbyggd så det ska bara asfalteras och sedan är det bara att lyfta den på plats och koppla på.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons